cropped-bpp_logo-1-2.png

Zomervakantie

Van half maart tot half mei hebben de meisjes vakantie. Het is een lange tijd en het is warm, maar niets doen is geen optie. Elke week gaan de meisjes twee ochtenden naar de gym, waar ze zelfverdedigingslessen krijgen van de grote zussen die deze sport als topsport beoefenen. Mooi om te zien hoe zij hun kwaliteiten gebruiken in de lessen aan de jongere meisjes. Het is een goede leerschool die hen bovendien verbindt.

Veel meisjes hebben de kans om op bezoek te gaan bij hun familie. Soms moeten ze er ver voor reizen, waardoor ze een aantal dagen weg zijn met een paar moeders. We streven ernaar om de familierelaties te onderhouden, op te bouwen en te herstellen. Dit vergt tijd, maar is super belangrijk. De meisjes zijn voor vertrek vaak opgewonden en een beetje gespannen, maar als ze er dan zijn, is het vaak heel fijn en goed. Voor de ‘moeders’ is het ook heel belangrijk om de thuissituatie van de meisjes te leren kennen en goede contacten met de familie op te bouwen. Dit draagt bij aan betere zorg voor de meisjes en dat is waar we naar streven.

Aan het einde  van de vakantie staan er nog een paar leuke dingen op stapel, maar daar later meer over.

   

Meer Nieuws

Noodgeval

Wat als je iemand bewusteloos op straat ziet liggen? Of als je een ongeluk ziet gebeuren en er zijn gewonden? Wat doe jij dan? Kun je helpen? Ben je in staat om eerste hulp te verlenen totdat de ambulance komt? Wij, alle ‘moeders’ en alle meisjes hebben net geleerd wat te doen als zo’n situatie

Read More »

Terug naar school

De lange en erg warme zomervakantie is voorbij en alle meisjes zijn weer naar school. De eerste schoolweek is altijd een beetje chaotisch, want iedereen moet weer in het ritme komen en het is altijd de vraag of alles goed is voorbereid. Heeft iedereen genoeg pennen, potloden, schriften en zijn de uniformen allemaal in orde?

Read More »

Geslaagd

De zomervakantie is een paar weken geleden begonnen. Alle meisjes genieten van deze tijd: ze hoeven even niet naar school, niet vroeg op te staan en geen huiswerk te maken. Er zijn zes meisjes die waarschijnlijk extra genieten van deze zomervakantie, want zij zijn geslaagd. We hebben een jongedame die geslaagd is voor haar opleiding

Read More »

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje