cropped-bpp_logo-1-2.png

Over Ons

In Baan Phak Phing wonen Thaise meisjes in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Zo op het eerste gezicht is er niets bijzonders met hen aan de hand: ze spelen, lachen en maken ruzie net als alle andere meisjes op die leeftijd. Het feit dat zij nog zo in het leven kunnen staan is een wonder! Het zijn namelijk allemaal meisjes, die op jonge leeftijd zijn misbruikt.

Het leven in een vertrouwde gezinssituatie is voor velen van hen geen vanzelfsprekendheid. Veelal is het misbruik gepleegd door mensen uit hun directe omgeving. Vaak zijn het personen, die juist verantwoordelijk waren voor hun ‘veilige’ omgeving. Weer andere meisjes zijn door hun familie verkocht. Baan Phak Phing biedt deze meisjes een warm en veilig thuis, dat zoveel mogelijk gebaseerd is op een normale vertrouwde gezinssituatie. We hebben groepen van maximaal 10 meisjes in drie huizen wonen met elk vier moeders die in wissel diensten werken. Daarnaast hebben we 3 huisjes voor de bijna volwassen meisjes, hier leren ze zelfstandig te wonen.

In de huizen ontvangen de meisjes liefde, structuur, coaching en opleiding. Het streven is om hen weerbaarder te maken en voor te bereiden op een eigen plaats in de samenleving, en voor zover mogelijk, op een terugkeer naar hun eigen leefomgeving.

Sinds 1990 zijn al veel meisjes opgevangen die zo een nieuwe start konden maken in hun leven. Maar nog voor velen is liefde, structuur en opvang nodig!

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje