cropped-bpp_logo-1-2.png

Lopende Projecten

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de lopende projecten. Dit zijn speciale doelen die nodig zijn om Baan Phak Phing als geheel te kunnen laten draaien, dit naast de eerste levensbehoeften van de meisjes. Het gaat dan om dingen zoals; materiële zaken voor onderhoudswerkzaamheden of vervoersmiddelen, veiligheid, uitstapjes, speciale activiteiten, technische zaken zoals computers, printers, netwerk, internet, stafkosten, een extraatje voor de meisjes, etc.
Scroll verder naar beneden, dan kun je kijken aan welk project jij zou willen bijdragen.

Renovatie zelfstandig wonen units

We hebben drie huisjes met daarnaast een gezamenlijke woonkamer en keuken voor de meisjes die zelfstandig leren wonen. Helaas vertonen deze gebouwen steeds meer gebreken, waardoor er een flinke renovatie nodig is. De plafonds laten los en de verf bladdert af; hordeuren vallen uit elkaar; de keuken is in verval; de luchtdoorlaat van de kamers in dit warme klimaat is niet goed; de badkamers zijn niet meer om aan te zien; waterleidingen die ingebouwd zijn springen omstebeurt en ga zo maar door.

We willen dit project in één keer goed aanpakken en niet elke keer een stukje hier en dan een stukje daar opknappen. Daarom hebben we de kosten berekend voor het totaalplaatje en hopen wij dat jullie willen helpen het budget bij elkaar te krijgen, zodat we de meisjes/jonge vrouwen weer een gedegen onderkomen kunnen bieden.

De geschatte kosten zijn in totaal € 4.500,-

 

Financiën

Vergunning afhankelijk van camerabewaking

Ons meisjeshuis Baan Phak Phing valt in Thailand onder de Thaise wetgeving. Bijna jaarlijks zijn er veranderingen in die wetgeving waar we dan aan moeten voldoen om de  vergunning weer te kunnen verlengen.
We hebben te horen gekregen dat we ons camerasysteem moeten uitbreiden voor de bescherming van zowel de meisjes als de werknemers (moeders). Doordat de huizen op twee aparte terreinen liggen, is het een grote kostenpost.
De berekening komt neer op  € 4.000,-

Help je mee om de vergunning van het meisjeshuis te verlengen?

Financiën

Computers voor huiswerk

Huiswerk maken is voor de meeste kinderen niet hun favoriete bezigheid, maar het moet wel gebeuren. Veel huiswerk, zeker van de middelbare en hogere school, moet op de computer gemaakt worden. Met tien kinderen in een huis is het vaak wachten op elkaar als er maar twee of drie computers aanwezig zijn. En dan is er ook nog het probleem dat een aantal computers aan vervanging toe is. We willen op een goedkoper systeem overgaan, namelijk op Chromebooks. Deze zijn niet alleen goedkoper, maar ook makkelijker te onderhouden in vele opzichten. Het is iets nieuws voor Baan Phak Phing, maar onze ICT’er heeft hier al veel ervaring mee, dus we hebben er het volste vertrouwen in dat dit een goede oplossing is. We willen graag vijftien Chromebooks aanschaffen.

De kosten per Chromebook inclusief licentie zijn € 385,- x 15 stuks = totaal € 5.775,-

Help je mee?

Financiën

2%

Rijstkokers

In Thailand is het vrij gebruikelijk om drie keer per dag rijst te eten. Ja echt waar, als ontbijt, als lunch en als avondeten. Dit betekent dat er elke dag meerdere keren rijst gekookt moet worden. De rijstkokers draaien overuren en gaan dan ook weleens stuk. Soms zijn ze op een goedkope, simpele manier te repareren, maar soms ontkomen we er niet aan en moeten we nieuwe rijstkokers aanschaffen. We willen graag voor de drie gezinshuizen en de keuken van de meisjes die zelfstandig leren wonen nieuwe rijstkokers kopen.

Eén nieuwe rijstkoker kost € 40,- x 4 = € 160,- totaal.

Help je mee?

Financiën

31%

Televisiemeubels

Elk huis heeft een televisiemeubel in de woonkamer staan. Het vervelende is dat de houten, gefineerde meubels door ouderdom en vooral de weersinvloeden (vocht, hitte en droogte) nu in slechte staat zijn. “Het oog wil ook wat” zeggen we weleens en dat is ook zo. De meubels zijn nu een aanfluiting, niet goed meer schoon te houden en sommige vallen bijna uit elkaar, daarom willen we ze graag vervangen. We hebben in totaal vier nieuwe televisiemeubels nodig, voor de drie gezinshuizen en voor de woonkamer van het zelfstandigwonenhuis.

Een nieuw televisiemeubel kost ongeveer € 175,- x 4 stuks is totaal € 700,-

Financiën

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Help je mee?

1 klerenkast kost 150 Euro en we hebben 30 klerenkasten nodig, dus een totaal van 4.500,- Euro

Financiën

100%

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje

Dank U Wel!

Bank: ABN-AMRO
IBAN: NL47 ABNA 0514 4992 57
t.n.v. Stichting Baan Phak Phing te Harderwijk
o.v.v. –het project van uw keuze–

Wij zouden het op prijs stellen als u onderstaand formulier invult als u een bijdrage overmaakt, dit omdat wij geen informatie van de bank krijgen. Als u vragen heeft over een project dan kunt u die ook via dit formulier stellen.