Projecten

Om een van onze vele projecten te steunen, klikt u op de knop onder het project.

Vakantie aan zee

Hoog in het noorden van Thailand is er jungle, veel groene vegetatie en bergen, maar zee, dat kennen we hier niet. Om bij de zee te komen moeten wij minimaal 900 km rijden. De meeste meisjes die bij ons wonen komen uit het noorden van Thailand en sommigen uit het midden, maar er zijn bijna geen meisjes die ooit de zee hebben gezien. In 2010 zijn de meisjes die toen in ons huis woonden samen met de staf naar het zuiden geweest (zie foto), maar bijna alle meisjes van toen zijn inmiddels volwassen geworden of verhuisd. Het was toen zo ontzettend gaaf om alle gezichten van de meisjes te zien die voor het eerst de zee zagen. Het water dat beweegt door de golven, alle schelpen die je vindt, heerlijk kunnen zwemmen in het zoute water en met zand kunnen spelen. Het was fantastisch. We zouden heel graag de droom van de meisjes willen verwezenlijken, zeker na de afgelopen twee jaar waarin we niet op vakantie konden gaan met hen door de regels rondom corona.

Helpt u mee om deze droom te verwezenlijken?
De kosten liggen rond de 13.500,- Euro om alle meisjes en de moeders mee te kunnen nemen, in totaal zo’n 45 mensen.

 

 

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Een nieuwe auto

Baan Phak Phing ligt een stuk buiten de stad en openbaar vervoer is hier niet zo goed als in Nederland. Daarom brengen we elke dag de meisjes naar school met de auto. Elk van de drie gezinshuizen heeft zijn eigen auto, waar 12 a 14 personen in vervoert kunnen worden. Naast het naar school brengen zijn de auto’s nodig voor boodschappen doen, familiebezoeken (welke vaak in de bergen of ver weg zijn) en om uitstapjes te maken. Kortom de auto’s moeten veilig, sterk en in goede conditie zijn. Eén van de drie auto’s is 18 jaar oud en heeft zijn beste tijd gehad, kan niet meer goed de bergen op en brengt regelmatig een bezoek aan de garage voor reparaties. Daarnaast voldoet deze auto ook niet meer aan de huidige wetgeving. We willen dan ook graag deze oude auto vervangen voor een 16 zitter bus, wat de oplossing is om aan de wetgeving te voldoen.

Een nieuwe bus, voor 16 personen, kost 44.500,- Euro.
Help je mee om de kinderen veilig te vervoeren?

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Billen niet meer branden

Het kan hier in Thailand nogal warm zijn en dan niet een paar dagen, maar zeker driekwart van het jaar, daarnaast regent het hier ook heel veel, want het regenseizoen duurt hier ongeveer 6 maanden per jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het op prijs gesteld wordt als de motoren onder een afdak kunnen staan. Nu we meer en meer motoren op het erf hebben staan, doordat er meer meisjes motor kunnen rijden en veel van onze stafleden ook op de motor naar hun werk komen, hebben we tekort parkeerplaatsen onder het afdak voor iedereen. We hebben daarom recentelijk een nieuwe parkeerplaats gebouwd om de motoren onder te kunnen zetten. Dit komt meteen ook de motoren ten goede, want de hitte en de regen zijn twee ingrediënten die de levensduur van de motoren niet ten goede komt.

Wilt u helpen de onkosten voor deze parkeerplaats te dekken? In totaal heeft het 700,- Euro gekost.

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Met de deur in huis vallen

Een voordeur in je huis is wel zo fijn en zeker als deze goed is en geen gaten bevat waar slangen of ander ongedierte door naar binnen kan komen. Bij de bouw waren de deuren van de zelfstandig wonen huisjes natuurlijk prima, maar het klimaat hier in Thailand is niet echt geschikt voor houten deuren. De regen staat er elke keer op en de zon brand erop zodra de regen gestopt is.
De deuren zijn een aantal keren gelakt en geschilderd, maar er is niet tegenop te werken. De deuren zijn net vervangen voor onderhoudsvriendelijke deuren en de meiden die er wonen zijn ontzettend dankbaar.
Tegelijkertijd hebben we ook de deuren van de multifunctionele ruimte en de gereedschapsschuur vervangen, want dat was hetzelfde laken en pak. In totaal zijn er 10 deuren vervangen en hoeven we niet meer bang te zijn dat er ongenode gasten in de huizen en de multifunctionele ruimte binnenkomen.

Voor dit project zijn de uitgaves dus al gedaan omdat nood wetten breekt, maar wil je alsnog helpen om het financiële gat te dichten dan zouden wij dat heel erg waarderen.

De onkosten voor alle 10 de deuren waren 145 x 10 = 1450,- Euro

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Een ijsje voor de meisjes

Het kwik loopt hier in Thailand vaak op tot boven de 30 graden en soms zelfs 40 graden Celsius. Iedereen houdt zich dan zo rustig mogelijk, blijft het liefst binnen en drinkt veel water om het vocht op peil te houden en om af te koelen. Maar wat zou het dan heerlijk zijn om zo af en toe een lekker ijsje te kunnen eten. Elke dag komt er een ijscoman met zijn motor met zijspan langs. In die zijspan zitten de ijsjes in een grote vrieskist. Hij heeft een muziekje om te laten weten dat hij eraan komt en de meisjes beginnen dan al te watertanden bij het idee aan een lekker ijsje.  Wie wil er nu niet een lekker verkoelend ijsje als het buiten zo warm is? Ja natuurlijk, ik denk bijna iedereen.

Willen jullie de meisjes trakteren op een ijsje? We kunnen de meisjes al een ijsje geven voor maar 0.75 Euro per stuk. We kunnen in elk van de drie gezinshuizen maximaal 10 meisjes hebben.

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Eerste levensbehoefte

Een mens leeft op water en heeft water nodig voor ontzettend veel dingen. Vaak besef je je dit pas als je geen water meer hebt. Voor de huizen hebben we op de twee verschillende terreinen een waterbron met filters en een watertank staan om de huizen op die manier te voorzien van water. Water om te kunnen koken, wassen, douchen, wc, schoonmaken, etc. Nu is eind van 2021 het waterfilter van het eerste terrein dusdanig doorgeroest waardoor we halsoverkop een nieuw filter moesten aanschaffen. Dit zijn bedragen die een gat slaan in je budget en welke onvoorzien zijn doordat het niet zichtbaar is totdat het doorroest naar buiten toe. Inmiddels staat het nieuwe (roestvrijstalen) filter er, maar zijn de financiën nog niet aangevuld.

Wilt u meehelpen om dit gat te dichten? Het filter kostte 950,- Euro.

 

 

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Studeren

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een verpleegkundige wil worden en die wens is alleen nog maar sterker geworden. Na mijn HAVO diploma heb naar een opleiding gezocht. Het viel me zwaar, omdat er veel meer studenten zijn dan dat ze plaatsen hadden. In onze woonplaats bieden ze de verpleegkunde opleiding niet, maar zo’n 1 ½ uur bij ons vandaan wel, maar deze opleiding zat al snel vol, waardoor ik werd afgewezen. Ik gaf het niet op, want ik wil dit echt heel graag. Uiteindelijk heb ik een opleiding vlakbij Bangkok gevonden waar ik werd aangenomen. Ik was zo ontzettend blij dat ik wel een gat in de lucht kon springen, maar tegelijkertijd besefte ik dat dit een hele grote stap zou zijn voor mij. Ik ging ruim 800 km van huis wonen en kon dus niet meer even naar huis als ik dat zou willen. Gelukkig woont er een bekende niet ver daarvandaan waar ik altijd bij terecht kan.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en ik vind het nog steeds leuk, alhoewel het gedoe rondom Corona niet leuk is. Ik heb daardoor ruim een jaar thuis in Baan Phak Phing moeten wonen en online moeten studeren. Maar ik geef niet op. Ik heb een studiebeurs gekregen om mijn collegegeld te kunnen betalen, waar ik erg blij mee ben, want aanvankelijk had ik een studielening. Wel moeten de kosten voor studentenkamer, eten en schooluniformen en dergelijke betaald worden en die rekeningen lopen hoog op.

Mijn vraag aan jullie is of jullie mij willen helpen met deze kosten? De kosten per maand zijn 200,- Euro
Helpt u mij om mijn droom te verwezenlijken?”

Financiën 5%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Helpt u mee?

1 klerenkast kost 110 Euro en we hebben 12 klerenkasten nodig, dus een totaal van 1.320,- Euro

Financiën 30%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Bureaus

We hebben een aantal bureau’s die nodig aan vervanging toe zijn, want sommigen vallen van ellende bijna uit elkaar. We hebben voor zowel de 3 kantoren van de stafleden als voor de computers van de meisjes waar ze hun huiswerk maken nieuwe bureau’s nodig.

We hebben 10 bureau’s nodig. Per bureau zijn de kosten gemiddeld  150,- Euro, in totaal hebben we 1.500,- Euro nodig!
Helpt u mee om nieuwe bureau’s aan te schaffen?

Financiën 50%

Sponsor dit project

 

Brandveiligheid

Om te voldoen aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid moeten wij een aantal aanpassingen maken. Er is een bedrijf geweest dat advies heeft gegeven en meteen ook een brandveiligheidstraining heeft gegeven aan alle meisjes en moeders.
We hebben brandblussers, rookmelders, alarmbellen en een brandladder nodig.

Bij elkaar kost deze actie 700,- Euro.

Helpt u mee om het meisjeshuis brandveilig te maken?

Financiën 0%

Sponsor dit project