Projecten

Om een van onze vele projecten te steunen, klikt u op de knop onder het project.

Vakantie aan zee

Hoog in het noorden van Thailand is er jungle, veel groene vegetatie en bergen, maar zee, dat kennen we hier niet. Om bij de zee te komen moeten wij minimaal 900 km rijden. De meeste meisjes die bij ons wonen komen uit het noorden van Thailand en sommigen uit het midden, maar er zijn bijna geen meisjes die ooit de zee hebben gezien. In 2010 zijn de meisjes die toen in ons huis woonden samen met de staf naar het zuiden geweest (zie foto), maar bijna alle meisjes van toen zijn inmiddels volwassen geworden of verhuisd. Het was toen zo ontzettend gaaf om alle gezichten van de meisjes te zien die voor het eerst de zee zagen. Het water dat beweegt door de golven, alle schelpen die je vindt, heerlijk kunnen zwemmen in het zoute water en met zand kunnen spelen. Het was fantastisch. We zouden heel graag de droom van de meisjes willen verwezenlijken, zeker na de afgelopen twee jaar waarin we niet op vakantie konden gaan met hen door de regels rondom corona.

Helpt u mee om deze droom te verwezenlijken?
De kosten liggen rond de 13.500,- Euro om alle meisjes en de moeders mee te kunnen nemen, in totaal zo’n 45 mensen.

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Van en naar school

Met het ouder worden van de meisjes komen er steeds meer meisjes die motor mogen rijden. Het is weliswaar een kleine motor, iets groter dan een brommer in Nederland, maar het geeft de oudere meisjes een stuk zelfstandigheid die ze nodig hebben. Er zijn een aantal meisjes die op de MBO en de HBO studeren welke niet altijd dezelfde tijden volgen als de lagere en middelbare scholen. Hierdoor is het lastig om de meisjes steeds te moeten ophalen en wegbrengen.
Er zijn ook meisjes die na schooltijd aan sport doen, waardoor ze een motor nodig hebben om zichzelf te verplaatsen, want vanaf het meisjeshuis is er geen goed geregeld openbaar vervoer. Drie van de zes motoren die we hebben zijn al heel oud en niet meer betrouwbaar. We willen niet dat een meisje ergens halverwege de route stil komt te staan, terwijl ze helemaal alleen is. We hebben nu meer meisjes die een motoren nodig hebben, dan dat we motoren hebben, daarom willen we graag 2 nieuwe motoren kopen, zodat dit probleem opgelost kan worden. Twee nieuwe motoren kosten samen 2800,- Euro.
Helpt u mee om de motoren aan te schaffen?

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Nieuwe koelkasten

Ja u leest het goed, het is meervoud, we hebben in totaal 3 nieuwe koelkasten nodig, voor ieder gezin één. Bij één van de gezinnen sluit de koelkastdeur niet meer goed, waardoor de warmte de kans krijgt om naar binnen te komen en de kou niet binnen blijft. De andere koelkasten zijn zo oud dat zij meer stroom kosten dan nodig is.

De vraag van de ‘moeders’ is dan ook: “Hoe houd ik de boodschappen goed in dit hete klimaat?”

Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen door een donatie te doen voor de nieuwe koelkasten, zodat we de meisjes vers eten kunnen blijven geven.

Een koelkast voor een groot gezin met 10 meisjes kost 500 Euro per stuk.
We hopen dan ook in totaal 1500,- Euro binnen te krijgen, zodat we de koelkasten kunnen aanschaffen.
Helpt u mee?

Financiën 66%

Sponsor dit project

 

Studeren

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een verpleegkundige wil worden en die wens is alleen nog maar sterker geworden. Ik heb nu mijn HAVO diploma en heb in de afgelopen maanden naar een opleiding gezocht. Het viel me zwaar, omdat er veel meer studenten zijn dan dat ze plaatsen hebben. In onze woonplaats bieden ze de verpleegkunde opleiding niet, maar zo’n 1 ½ uur bij ons vandaan wel, maar deze opleiding zat al snel vol, waardoor ik werd afgewezen. Ik gaf het niet op, want ik wil dit echt heel graag. Uiteindelijk heb ik een opleiding vlakbij Bangkok gevonden en daar ben ik door de voorselectie heen gekomen en dus aangenomen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik wel een gat in de lucht kan springen, maar tegelijkertijd besef ik dat dit een hele grote stap zal zijn voor mij. Ik ga ruim 800 km van huis wonen en kan dus niet meer even naar huis als ik dat zou willen. Gelukkig woont er een bekende niet ver daarvandaan waar ik altijd bij terecht kan. Mijn vraag aan jullie is of jullie mij willen helpen in mijn studiekosten, want deze opleiding is heel duur. Het kost per jaar 5,750 Euro dit is inclusief de huurkosten van de studentenkamer en eten. Helpt u mij om mijn droom te verwezenlijken?”

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Ventilatoren

Al meerdere malen zijn de plafond ventilatoren van één van de huizen gerepareerd, maar het houdt een keer op. Ze zijn nu echt aan het eind van hun latijn en toe aan vervanging. Door de warmte in Thailand kunnen de meisjes niet zonder een ventilator slapen, dus we zouden het heel fijn vinden om ze een goede nachtrust te geven door nieuwe ventilatoren op te kunnen hangen voor hen. Helpt u mee?

We hebben 10 ventilatoren nodig die ongeveer 60 Euro per stuk zijn, dus een totaal van 10 x 60 Euro = 600 Euro

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Helpt u mee?

1 klerenkast kost 110 Euro en we hebben 12 klerenkasten nodig, dus een totaal van 1.320,- Euro

Financiën 30%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Bureaus

We hebben een aantal bureau’s die nodig aan vervanging toe zijn, want sommigen vallen van ellende bijna uit elkaar. We hebben voor zowel de 3 kantoren van de stafleden als voor de computers van de meisjes waar ze hun huiswerk maken nieuwe bureau’s nodig. We hebben 10 bureau’s nodig. Per bureau zijn de kosten gemiddeld  150,- Euro, in totaal hebben we 1.500,- Euro nodig!

Helpt u mee om nieuwe bureau’s aan te schaffen?

Financiën 50%

Sponsor dit project

 

Brandveiligheid

Om te voldoen aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid moeten wij een aantal aanpassingen maken. Er is een bedrijf geweest dat advies heeft gegeven en meteen ook een brandveiligheidstraining heeft gegeven aan alle meisjes en moeders.
We hebben brandblussers, rookmelders, alarmbellen en een brandladder nodig.

Bij elkaar kost deze actie 700,- Euro.

Helpt u mee om het meisjeshuis brandveilig te maken?

Financiën 0%

Sponsor dit project