cropped-bpp_logo-1-2.png

Voltooide Projecten

Nieuwe auto

Baan Phak Phing ligt een stuk buiten de stad en openbaar vervoer is hier niet zo goed als in Nederland. Daarom brengen we elke dag de meisjes naar school met de auto. Elk van de drie gezinshuizen heeft een eigen auto, waar 12 à 14 personen in vervoerd kunnen worden. Naast het naar school brengen, zijn de auto’s nodig voor boodschappen doen, familiebezoeken (die vaak in de bergen of ver weg zijn) en om uitstapjes te maken. Kortom, de auto’s moeten veilig, sterk en in goede conditie zijn. Eén van de drie auto’s was 20 jaar oud en had zijn beste tijd gehad, kon niet meer goed de bergen op en bracht regelmatig een bezoek aan de garage voor reparaties. Daarnaast voldeed deze auto ook niet meer aan de huidige wetgeving. We wilden dan ook graag deze oude auto vervangen voor een nieuwe en dat is gelukt dankzij een geweldige donatie. Op 2 april 2024 werd de auto, een bus waar 16 personen in kunnen, geleverd. We hopen dat we er vele en veilige kilometers mee zullen rijden.

 

Gordijnen slaapkamers

Slapen met de gordijnen dicht is toch wel zo fijn, het geeft iedereen in Baan Phak Phing een gevoel van privacy en geborgenheid. Maar de gordijnen in de slaapkamers waren oud, verschoten en de gaten zaten er in. Wij zijn dan ook zo blij dat we alle slaapkamers onlangs konden voorzien van nieuwe gordijnen en nieuwe gordijnrails, zodat de meisjes en de staf de gordijnen goed dicht kunnen doen en heerlijk kunnen slapen.

   

Nieuwe waterbron. Het is gelukt!

Begin november 2023 hebben we een noodoproep gedaan voor een nieuwe waterbron. De oude waterbron gaf geen schoon water meer; zelfs zo erg dat de meisjes er jeuk van kregen na het douchen en van de kleren die ze daarin gewassen hadden. We hebben jullie gevraagd om te helpen de benodigde € 5.500,- bij elkaar te krijgen. Wat we nooit hadden durven dromen gebeurde, want het bedrag was binnen een week binnen en zelfs meer dan dat, fantastisch.

Begin januari zijn ze begonnen met het boren van de nieuwe bron en na 6 dagen was het helemaal klaar. We zitten nu op 72 meter diepte, waar we glashelder, schoon water krijgen, wat we al in geen jaren meer gezien hebben. Waar we eerst ruim 5 uur moesten wachten totdat de eerste watertank gevuld was, is deze nu in 45 minuten gevuld doordat de diameter van de bron groter is dan voorheen en door de nieuwe pomp.

Met het extra geld hebben we meteen de filters laten vervangen welk enorm vies waren geworden door het filteren van vuil water. Ook kunnen we de tuin, die nu omgeploegd is door de zware machines, laten vlakken en nieuw gras planten in het juiste seizoen.

Samen met een hele grote groep sponsors hebben we dit voor elkaar gekregen, echt bijzonder. De meisjes en de staf zijn ontzettend blij dat ze nu schoon water hebben en geen jeuk meer zullen hebben na het douchen of bij het dragen van kleding. Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie bijdrage.

Klik hier voor meer foto’s

 

   

Jezelf verwennen

Wat was het fantastisch om elk meisje de kans te geven om een nieuwe set kleding met schoenen te mogen kopen. De meeste meisjes krijgen hun kleding en schoenen van een oudere/grotere ‘zus’ in het huis of ze krijgen tweedehandskleding gedoneerd. Dit is natuurlijk geweldig en de meisjes zijn er dankbaar voor, maar een keertje echt zelf iets uit te mogen kiezen, naar eigen smaak en het dan vervolgens met trots te kunnen dragen, dat vonden ze allemaal super gaaf! Sommige meisjes kozen voor een iets duurdere winkel, waar ze normaal gesproken nooit komen en waar ze een set kleding en schoenen konden kopen; anderen kozen de goedkopere winkels, waardoor ze meer konden kopen. Ze liepen door de winkels met een grote glimlach en kwamen vol trots thuis met hun nieuwe aankopen, waarna ze de kleding meteen hebben aangetrokken om aan iedereen te laten zien. Mary zei: “Mam, dit heb ik nog nooit eerder in mijn leven kunnen doen, ik ben zo dankbaar.”  

   

Gordijnen podium

In de multiruimte hebben we een podium waar de meisjes op kunnen treden, waar we ook gebruik van maken om een film te kijken of tijdens een training voor de meisjes of de staf. In die multiruimte houden we ook creatieve activiteiten en we komen er elke week samen met alle drie de gezinnen en de meiden die zelfstandig leren wonen.
Voor het podium willen we graag gordijnen hebben die drie doelen dienen; ze helpen voor een betere akoestiek, beschermen de witte muur waarop we films of presentaties projecteren en het kleedt het podium netjes aan.

Dankzij een mooie donatie konden we de gordijnen laten maken en zijn ze inmiddels opgehangen. Het ziet er veel mooier uit, wat erg leuk is vlak voordat we volgende maand kerst gaan vieren.

Muziekinstrumenten

We willen graag de muzikale vaardigheden van de meisjes stimuleren, we hebben dan ook in elk huis een gitaar en in twee van de drie huizen een keyboard. De keyboards waren al derdehands en hebben een paar kapotte onderdelen, waardoor ze niet meer volledig gebruikt kunnen worden en helaas zijn ze niet te repareren.

We zouden ook graag een paar extra gitaren willen aanschaffen, waardoor de meisjes samen kunnen spelen in plaats van op elkaar te moeten wachten. Op die manier kan de staf ook lesgeven door zelf te spelen en de meisjes meteen mee te laten spelen.

Door een hele mooie donatie hebben we drie gitaren en drie keyboards aan kunnen schaffen. Het is enorm leuk om te zien dat de meisjes er enthousiast gebruik van maken. Hartelijk bedankt.

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje