cropped-bpp_logo-1-2.png

Creatief bezig zijn

Het gesprek tussen een ouder meisje en haar ‘moeder’ in Baan Phak Phing ging over een kruk van lege plastic flessen waar je echt op kunt zitten. Het meisje zei dat ze dacht dat dat niet mogelijk was, waarop haar ‘moeder’ uitlegde dat het echt mogelijk was. Zij besloten om samen zo’n kruk te maken om met eigen ogen te kunnen zien dat die flessen met elkaar sterk genoeg zouden zijn om zelfs een volwassen persoon te kunnen dragen. Zij gingen samen aan de slag, terwijl de anderen toekeken, een filmpje keken of een boek lazen. Heerlijk, zo’n ontspannen vrije middag.

Toen het project af was, ging het meisje heel voorzichtig zitten en was verbaasd dat de kruk haar hield. Later die dag kwam er een ‘moeder’ binnen die een stukje zwaarder was en die moest de kruk natuurlijk ook uitproberen. En ja hoor, ook zij kon er gewoon op zitten.

Meer Nieuws

Noodgeval

Wat als je iemand bewusteloos op straat ziet liggen? Of als je een ongeluk ziet gebeuren en er zijn gewonden? Wat doe jij dan? Kun je helpen? Ben je in staat om eerste hulp te verlenen totdat de ambulance komt? Wij, alle ‘moeders’ en alle meisjes hebben net geleerd wat te doen als zo’n situatie

Read More »

Terug naar school

De lange en erg warme zomervakantie is voorbij en alle meisjes zijn weer naar school. De eerste schoolweek is altijd een beetje chaotisch, want iedereen moet weer in het ritme komen en het is altijd de vraag of alles goed is voorbereid. Heeft iedereen genoeg pennen, potloden, schriften en zijn de uniformen allemaal in orde?

Read More »

Zomervakantie

Van half maart tot half mei hebben de meisjes vakantie. Het is een lange tijd en het is warm, maar niets doen is geen optie. Elke week gaan de meisjes twee ochtenden naar de gym, waar ze zelfverdedigingslessen krijgen van de grote zussen die deze sport als topsport beoefenen. Mooi om te zien hoe zij

Read More »

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje