Binding Love Project

Spreuken 3:3 ‘Moge liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart.’

In het najaar van 2021 is een kleine groep vrijwilligers in Harderwijk begonnen deze spreuk werkelijkheid te maken. Eén keer per maand worden ‘upcycled’ sjaals, van tweedehands kleding, gefabriceerd voor de verkoop in de lokale kerk voor Baan Phak Phing.

Er is een taak voor iedereen; men hoeft niet persé goed met de naaimachine om te kunnen gaan. Door het zoeken van stofjes die bij elkaar passen wordt onze creativiteit op een andere wijze ontwikkeld. Verrassend leuk om te doen! Er heerste een heerlijk rustige sfeer, af en toe een gesprekje, maar meestal concentreren op het werk.

Het idee is oorspronkelijk bedacht door de Amerikaan Audra Peifer, oprichtster van Binding Love  https://www.bindinglove.org/. Tijdens het kijken naar een documentaire over human trafficking werd zij aangeraakt door wat zij zag en hoorde. Zij heeft toen haar eerste sjaal gemaakt van upcycled materiaal en die verkocht om op die manier fondsen te werven. Zij heeft online twee projecten in Thailand gevonden waar ze aan wilde doneren, Baan Phak Phing en Baan Eden, beide in Chiang Rai. Het project Binding Love was geboren. Pas later is zij met haar familie bij beide projecten op bezoek geweest om met eigen ogen te zien hoe het leven in deze twee huizen is.

Het contact tussen Stichting Baan Phak Phing Nederland en Binding Love is dit jaar tot een samenwerking uitgegroeid. De verkoop van de sjaals in Harderwijk begint in december, een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau.

Wil je ook zoiets in jouw buurt opzetten? Neem dan contact op met [email protected]