cropped-bpp_logo-1-2.png

Nieuwe waterbron. Het is gelukt!

Nieuwe waterbron. Het is gelukt!

Begin november 2023 hebben we een noodoproep gedaan voor een nieuwe waterbron. De oude waterbron gaf geen schoon water meer; zelfs zo erg dat de meisjes er jeuk van kregen na het douchen en van de kleren die ze daarin gewassen hadden. We hebben jullie gevraagd om te helpen de benodigde € 5.500,- bij elkaar te krijgen. Wat we nooit hadden durven dromen gebeurde, want het bedrag was binnen een week binnen en zelfs meer dan dat, fantastisch.

Begin januari zijn ze begonnen met het boren van de nieuwe bron en na 6 dagen was het helemaal klaar. We zitten nu op 72 meter diepte, waar we glashelder, schoon water krijgen, wat we al in geen jaren meer gezien hebben. Waar we eerst ruim 5 uur moesten wachten totdat de eerste watertank gevuld was, is deze nu in 45 minuten gevuld doordat de diameter van de bron groter is dan voorheen en door de nieuwe pomp.

Met het extra geld hebben we meteen de filters laten vervangen welk enorm vies waren geworden door het filteren van vuil water. Ook kunnen we de tuin, die nu omgeploegd is door de zware machines, laten vlakken en nieuw gras planten in het juiste seizoen.

Samen met een hele grote groep sponsors hebben we dit voor elkaar gekregen, echt bijzonder. De meisjes en de staf zijn ontzettend blij dat ze nu schoon water hebben en geen jeuk meer zullen hebben na het douchen of bij het dragen van kleding. Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie bijdrage.

Klik hier voor meer foto’s

 

   

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje