Projecten

Televisies

De meisjes en de staf zaten heerlijk tv te kijken toen ze ineens een knal hoorden en de tv meteen uitging. Iedereen was enorm geschrokken. De staf ging kijken wat er aan de hand was en het bleek dat de tv ontploft was. Het was al een oude televisie, nog met zo’n dikke achterkant. Doordat het nu zomervakantie is en de meisjes thuis zitten doordat Corona hier ook weer de ronde doet, kijken ze wat vaker televisie. Toen de tv stuk ging baalden ze dan ook flink, want nu kijken ze filmpjes via de laptop van één van de moeders en dat is een heel klein en onduidelijk scherm.

We willen heel graag een nieuwe televisie kopen, want zo´n ontploffing willen we niet nog een keer meemaken. Eén van de andere huizen heeft ook nog zo´n oude televisie, dus die willen we ook graag vervangen. Twee nieuwe televisies kosten bij elkaar 230,- Euro. Helpt u mee?

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Van en naar school

Met het ouder worden van de meisjes komen er steeds meer meisjes die motor mogen rijden. Het is weliswaar een kleine motor, iets groter dan een brommer in Nederland, maar het geeft de oudere meisjes een stuk zelfstandigheid die ze nodig hebben. Er zijn een aantal meisjes die op de MBO en de HBO studeren welke niet altijd dezelfde tijden volgen als de lagere en middelbare scholen. Hierdoor is het lastig om de meisjes steeds te moeten ophalen en wegbrengen.
Er zijn ook meisjes die na schooltijd aan sport doen, waardoor ze een motor nodig hebben om zichzelf te verplaatsen, want vanaf het meisjeshuis is er geen goed geregeld openbaar vervoer. Drie van de zes motoren die we hebben zijn al heel oud en niet meer betrouwbaar. We willen niet dat een meisje ergens halverwege de route stil komt te staan, terwijl ze helemaal alleen is. We hebben nu meer meisjes die een motoren nodig hebben, dan dat we motoren hebben, daarom willen we graag 2 nieuwe motoren kopen, zodat dit probleem opgelost kan worden. Twee nieuwe motoren kosten samen 2800,- Euro.
Helpt u mee om de motoren aan te schaffen?

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Zittend of staand eten?

In elke keuken van de drie gezinshuizen hebben we eettafels met krukken, plastic krukken om zittend te kunnen eten. Helaas leert de ervaring dat plastic krukken een kort leven hebben in het warme klimaat in Thailand. Ze barsten vaak op de zitting waardoor je er met je velletje van je billen tussen komt, wat erg pijnlijk kan zijn. Ook is het zo dat de krukken vaak niet stevig genoeg zijn voor zwaardere mensen, zeker als we westerse mensen op bezoek krijgen.

We willen dan ook graag de oude, kapotte krukken vervangen voor nieuwe en betere krukken. Het worden roestvrijstalen, stapelbare krukken, waarvan we hopen dat die eeuwig leven hebben. 😉

Per huis hebben we 14 krukken nodig voor alle meisjes en moeders. Dat betekent dat we in totaal voor de drie huizen 42 krukken nodig hebben. Elke kruk kost 6,- Euro, dat wordt dan in totaal 6 x 42 = 252,- Euro

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Nieuwe koelkasten

Ja u leest het goed, het is meervoud, we hebben in totaal 3 nieuwe koelkasten nodig, voor ieder gezin één. Bij één van de gezinnen sluit de koelkastdeur niet meer goed, waardoor de warmte de kans krijgt om naar binnen te komen en de kou niet binnen blijft. De andere koelkasten zijn zo oud dat zij meer stroom kosten dan nodig is.

De vraag van de ‘moeders’ is dan ook: “Hoe houd ik de boodschappen goed in dit hete klimaat?”

Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen door een donatie te doen voor de nieuwe koelkasten, zodat we de meisjes vers eten kunnen blijven geven.

Een koelkast voor een groot gezin met 10 meisjes kost 500 Euro per stuk.
We hopen dan ook in totaal 1500,- Euro binnen te krijgen, zodat we de koelkasten kunnen aanschaffen.
Helpt u mee?

Financiën 33%

Sponsor dit project

 

Studeren

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een verpleegkundige wil worden en die wens is alleen nog maar sterker geworden. Ik heb nu mijn HAVO diploma en heb in de afgelopen maanden naar een opleiding gezocht. Het viel me zwaar, omdat er veel meer studenten zijn dan dat ze plaatsen hebben. In onze woonplaats bieden ze de verpleegkunde opleiding niet, maar zo’n 1 ½ uur bij ons vandaan wel, maar deze opleiding zat al snel vol, waardoor ik werd afgewezen. Ik gaf het niet op, want ik wil dit echt heel graag. Uiteindelijk heb ik een opleiding vlakbij Bangkok gevonden en daar ben ik door de voorselectie heen gekomen en dus aangenomen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik wel een gat in de lucht kan springen, maar tegelijkertijd besef ik dat dit een hele grote stap zal zijn voor mij. Ik ga ruim 800 km van huis wonen en kan dus niet meer even naar huis als ik dat zou willen. Gelukkig woont er een bekende niet ver daarvandaan waar ik altijd bij terecht kan. Mijn vraag aan jullie is of jullie mij willen helpen in mijn studiekosten, want deze opleiding is heel duur. Het kost per jaar 5,750 Euro dit is inclusief de huurkosten van de studentenkamer en eten. Helpt u mij om mijn droom te verwezenlijken?”

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Ventilatoren

Al meerdere malen zijn de plafond ventilatoren van één van de huizen gerepareerd, maar het houdt een keer op. Ze zijn nu echt aan het eind van hun latijn en toe aan vervanging. Door de warmte in Thailand kunnen de meisjes niet zonder een ventilator slapen, dus we zouden het heel fijn vinden om ze een goede nachtrust te geven door nieuwe ventilatoren op te kunnen hangen voor hen. Helpt u mee?

We hebben 10 ventilatoren nodig die ongeveer 60 Euro per stuk zijn, dus een totaal van 10 x 60 Euro = 600 Euro

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Helpt u mee?

1 klerenkast kost 110 Euro en we hebben 12 klerenkasten nodig, dus een totaal van 1.320,- Euro

Financiën 30%

Sponsor dit project

 

Nieuwe Bureaus

We hebben een aantal bureau’s die nodig aan vervanging toe zijn, want sommigen vallen van ellende bijna uit elkaar. We hebben voor zowel de 3 kantoren van de stafleden als voor de computers van de meisjes waar ze hun huiswerk maken nieuwe bureau’s nodig. We hebben 10 bureau’s nodig. Per bureau zijn de kosten gemiddeld  150,- Euro, in totaal hebben we 1.500,- Euro nodig!

Helpt u mee om nieuwe bureau’s aan te schaffen?

Financiën 50%

Sponsor dit project

 

Brandveiligheid

Om te voldoen aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid moeten wij een aantal aanpassingen maken. Er is een bedrijf geweest dat advies heeft gegeven en meteen ook een brandveiligheidstraining heeft gegeven aan alle meisjes en moeders.
We hebben brandblussers, rookmelders, alarmbellen en een brandladder nodig.

Bij elkaar kost deze actie 700,- Euro.

Helpt u mee om het meisjeshuis brandveilig te maken?

Financiën 0%

Sponsor dit project