Familiedag!

Elk jaar houden we een familiedag, waar ouders of andere familieleden mogen komen. Zij komen dan om te horen en zien hoe het gaat met hun dochter/nichtje/kleindochter in Baan Phak Phing. Ze kunnen zien hoe het leven er bij ons uitziet en de staf en de huisgenoten leren kennen. Ook is er gelegenheid voor de familie om vragen te stellen en samen te eten. Het is altijd heel gezellig.

Waarom een familiedag?

De meisjes wonen in Baan Phak Phing omdat zij bij hun familie géén veilige plek hebben om te wonen. De familie kan hen die veiligheid door de omstandigheden waarin zij verkeren niet bieden. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar de familie is wel enorm dankbaar dat er een veilig thuis is voor hun dochter/nichtje/kleinkind. Wij vinden familierelaties heel belangrijk voor het welzijn van de meisjes, daarom houden wij een familiedag en staan wij ook altijd open voor contact met familie. Ook gaat de staf waar mogelijk in de zomervakantie met de meisjes op familiebezoek, vaak vele kilometers reizen.

Voor sommige meisjes is dit een lastige dag, omdat zij geen familie hebben die op bezoek komt of kan komen. Deze realiteit is natuurlijk heftig en hard. We proberen er dan ook voor hun een leuke dag van te maken door een film te kijken, samen te knutselen en een uitstapje te maken. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.