cropped-bpp_logo-1-2.png

Verslag zomerkamp!

20 april landden Lydia Laman, Anita Oosterloo en Jedidja Fijnenberg in Chiang Rai voor het houden van een zomerkamp. Hier volgt hun verslag

Wat hebben we genoten van het optrekken met de meisjes van Baan Phak Phing tijdens het zomerkamp!

De eerste dag begon met het maken van sokpoppen, die de meisjes later gebruikten tijdens de Engelse les. Ontzettend leuk om te zien hoe creatief iedereen aan de slag ging.

Vervolgens gingen de meisjes iedere dag in drie groepen uiteen: Lydia deed met de meisjes allerlei creatieve dingen: verven, kettinkjes maken en een kaftje vilten voor een notitieboek. Trots lieten ze hun kunstwerken zien!

Op een speelse manier gaf Anita de meisjes Engelse les. Samen Engelse liedjes zingen en de woorden van keukenartikelen leren kennen door er een post-it op te plakken. Wat was het mooi om aan het einde van het kamp de voorstelling met de sokpoppen te zien en te horen wat ze geleerd hadden!

Jedidja stond versteld hoe snel de meisjes het blokfluiten oppakten. Zonder elkaars taal te kunnen verstaan is het toch mogelijk om een muziekinstrument te leren bespelen. Leuk om de meisjes zo enthousiast bezig te zien en het geleerde te beluisteren tijdens de voorstelling op de laatste dag.

Op de Nederlandse Koningsdag was het ook in Baan Phak Phing een groot feest! Vlaggetjes geschminkt op de wangen en allemaal iets oranje in het haar werd er veel gelachen bij het doen van Oudhollandse spelletjes zoals zaklopen, eierlopen en spijkerpoepen. Als afsluiting aten we overheerlijke pannenkoeken, die Peter en Tatjana die ochtend hadden gebakken.

Dankbaar waren we voor de donaties waardoor we met de kinderen een avond uit eten konden gaan: een zogenaamde Koreaanse bbq waar volop en van alles te eten was. Met ijs toe! En wat hadden we veel plezier in het waterpark dat nog maar kortgeleden geopend was. Voor de kinderen een groot feest!

Ook de meisjes namen ons mee, naar een dierentuin en een waterval. Bij de waterval konden we zwemmen.

De staf bereidde iedere dag een heerlijke lunch voor en ’s avonds waren we verschillende keren te gast in de verschillende huizen. Een mooie gelegenheid om wat meer te proeven van het leven in Baan Phak Phing.

We hebben ontzettend veel plezier gehad, genoten van elkaar en geweldig om de blijde gezichten van de meisjes te zien!

Een ieder die hieraan heeft bijgedragen, financieel of in gebed: heel hartelijk dank!

More Posts

Summer holiday

From mid-March to mid-May the girls are having a holiday. It is a long period of time, and it is hot, but doing nothing is not an option. Twice a week the girls go to the gym for self-defence lessons taught by the older sisters who practise this sport at top level. It’s great to

Read More »

Graduated

A few weeks ago we saw the start of the summer holidays and all the girls are enjoying them very much. No school, homework or getting up early for a while. Six of the girls are probably enjoying this holiday even more, because they graduated. One young lady got her social work degree at university,

Read More »

Time for a new colour

Did you know that dying your hair is prohibited in Thai schools? The hair is seen as part of the uniform, you see. Glasses too should not have bold colours, the frames must be black or of a neutral colour. Knowing this it is easy to understand why the girls want to dye their hair

Read More »

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl