cropped-bpp_logo-1-2.png

Zomervakantie

Van half maart tot half mei hebben de meisjes vakantie. Het is een lange tijd en het is warm, maar niets doen is geen optie. Elke week gaan de meisjes twee ochtenden naar de gym, waar ze zelfverdedigingslessen krijgen van de grote zussen die deze sport als topsport beoefenen. Mooi om te zien hoe zij hun kwaliteiten gebruiken in de lessen aan de jongere meisjes. Het is een goede leerschool die hen bovendien verbindt.

Veel meisjes hebben de kans om op bezoek te gaan bij hun familie. Soms moeten ze er ver voor reizen, waardoor ze een aantal dagen weg zijn met een paar moeders. We streven ernaar om de familierelaties te onderhouden, op te bouwen en te herstellen. Dit vergt tijd, maar is super belangrijk. De meisjes zijn voor vertrek vaak opgewonden en een beetje gespannen, maar als ze er dan zijn, is het vaak heel fijn en goed. Voor de ‘moeders’ is het ook heel belangrijk om de thuissituatie van de meisjes te leren kennen en goede contacten met de familie op te bouwen. Dit draagt bij aan betere zorg voor de meisjes en dat is waar we naar streven.

Aan het einde  van de vakantie staan er nog een paar leuke dingen op stapel, maar daar later meer over.

   

Meer Nieuws

Een tyfoon in Japan

Een tyfoon in Japan, dat is echt heel eng, maar ja, het is niet in Chiang Rai, Thailand, dus maak je je daar niet zo druk over. Maar als blijkt dat die tyfoon veel, heel veel regen veroorzaakt die in de rivier belandt die uitkomt in Chiang Rai Thailand, dan piep je wel even anders.

Read More »

Happy birthday

Wie vindt het nu niet leuk om zijn of haar verjaar dag te vieren? De meeste mensen genieten daar wel van, zo ook de meeste meisjes. Het was de verjaardag van Nongnuch*, zij was 14 jaar geworden. Er werd een heerlijke maaltijd bereid; de moeder hielp de jarige met het maken van bananencakejes, de soep 

Read More »

Na het avondeten

Je hebt een heerlijke Thaise maaltijd genoten en je wilt even lekker uitbuiken, wat doe je dan? Ik kan je verzekeren dat veel meisjes dan het liefst voor de buis willen hangen, maar als er dan geluiden van spelende kinderen van buiten komen, dan lokt dat de anderen toch ook naar buiten. Ze spelen met

Read More »

Give Now!

$15 per month will pay for clothing for one girl
$35 a month will pay for education for one girl
$60 per month will pay for the cost of housing, internet and utilities
$100 per month will pay for food for one girl

Geef Nu!

€15 per maand betaalt de kleding voor één meisje
€35 per maand betaalt de opleiding voor één meisje
€60 per maand betaalt de huisvesting, internet, gas en elektra
€100 per maand betaalt voor voedsel voor één meisje