Lopende Projecten

Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de lopende projecten. Dit zijn speciale doelen die nodig zijn om Baan Phak Phing als geheel te kunnen laten draaien, dit naast de eerste levensbehoeften van de meisjes. Het gaat dan om dingen zoals; materiële zaken voor onderhoudswerkzaamheden of vervoersmiddelen, veiligheid, uitstapjes, speciale activiteiten, technische zaken zoals computers, printers, netwerk, internet, stafkosten, een extraatje voor de meisjes, etc.
Scroll verder naar beneden, dan kun je kijken aan welk project jij zou willen bijdragen.

Noodoproep nieuwe waterbron

Weet je nog dat er vorige zomer nood was op het terrein van Baan Shalom? Help! Er was geen schoon water meer; zelfs zo erg dat de meisjes er jeuk van kregen na het douchen. Uiteindelijk is een nieuwe bron geboord. Dit heeft voor een tijd redelijk goed gefunctioneerd. Helaas is het water weer onzuiver geworden.

Wij hebben advies van een professioneel bedrijf gevraagd. De oplossing is een diepere en bredere bron te slaan. De kosten van dit project zijn € 5500,--. In ons budget voor 2023 hebben wij dit niet ingecalculeerd. Vandaar dat wij ons tot jullie wenden.

Wil jij een financiële bijdrage leveren? (alle kleine beetjes helpen)

GoFundMe crowdfunding actie
We hebben voor deze nood ook een crowdfunding campagne opgezet via GoFundMe.  Wij willen jullie vragen om ons te helpen deze link met jullie vrienden, familie en kennissen te delen, zodat we een groter bereik hebben om genoeg geld op te kunnen halen.
Alvast hartelijk bedankt!

 

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Wat doen we zonder de ‘moeders’?

De meisjes in Baan Phak Phing kunnen niet bij ons wonen als wij geen ‘moeders’ in dienst hebben die voor hen kunnen zorgen. De moeders geven de meisjes warmte, liefde en geborgenheid, zij leren de meisjes koken, wassen, schoonmaken en voor zichzelf zorgen.  Om de drie gezinshuizen goed te laten functioneren en optimale zorg aan de meisjes te kunnen geven werken er vier moeders per huis. Zij werken in wisseldiensten, want er is 24 uur per dag zorg nodig voor de meisjes. Naast de moeders hebben we ook een psychologe en een kantoormedewerkster in dienst, dat zijn in totaal 14 vrouwen bij volledige bezetting. Deze vrouwen zijn géén vrijwilligers, maar vaste krachten, zij hebben hun eigen gezin/familie om zorg voor te dragen en krijgen dan ook een salaris.

Een gemiddeld salaris van de vrouwen die bij ons werken ligt rond de € 400,- per persoon, per maand. Dit betekent dat wij maandelijks € 400,-x 14 moeders = € 5.600,- kwijt zijn aan de salarissen voor de moeders.

Wil je meehelpen om deze kosten te dragen, door maandelijks te doneren? Op die manier helpt u mee om goede en liefdevolle zorg voor de meisjes te waarborgen.

Lees hier over enkele moeders die bij Baan Phak Phing werken.

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Nieuwe gordijnen slaapkamers

Slapen met de gordijnen dicht is toch wel zo fijn, het geeft de meisjes en de staf een gevoel van privacy en geborgenheid. De gordijnen in de slaapkamers zijn oud, gekrompen, verschoten van kleur en de gaten vallen er in. Wij zouden dan ook graag de slaapkamers voorzien van nieuwe gordijnen, zodat de meisjes en de staf weer lekker de gordijnen goed dicht kunnen doen en heerlijk kunnen slapen.

Het is een groot project, want we hebben drie gezinshuizen met veel ramen in de slaapkamers. De schatting ligt op € 250,- per huis, dus we kijken naar een totaalplaatje van 3 x € 250,- =  € 750,-

Help je mee?

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Stoelen voor de huiswerkkamers

Goed kunnen zitten als je je huiswerk moet maken is belangrijk. Er zijn inmiddels al heel wat stoelen vanuit de huiswerkkamers gerepareerd, omdat ze stuk waren. Helaas kun je dat niet blijven doen en houdt het dus een keer op en moeten we eraan geloven en nieuwe stoelen kopen. De stoelen worden veelvuldig gebruikt, omdat de meisjes dagelijks huiswerk moeten maken.

We hebben 10 stoelen per gezinshuis nodig en dat keer 3 huizen maakt een totaal van 30 stoelen á € 35,- per stoel. We kijken naar een totaalplaatje van € 1.050,-

Help je mee?

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

De moderne technologie

We leven in een tijd waarin de technologie niet meer weg te denken is, ook al zou je dat af en toe misschien wel willen. We worden gedwongen om er gebruik van te maken door ons werk, op school en ook op sociaal vlak, anders vallen we buiten de boot. Dat is natuurlijk leuk, maar het brengt ook extra onkosten met zich mee en dat merken wij in Baan Phak Phing.

Door de tijd heen worden computers trager en hebben dan een upgrade nodig. Door een simpele upgrade kan een computer al een stuk sneller worden en beter functioneren en weer een paar jaar langer meegaan. Maar een computer heeft geen lang leven zoals wij mensen en moet dus op den duur vervangen worden. Naast dit alles willen we gebruik maken van legale programma’s op de computers waar we netjes voor moet betalen. Naast de computers zijn er ook printers nodig om het huiswerk van de meisjes te kunnen printen en om het kantoorwerk goed te laten functioneren. Kortom, het is van groot belang dat wij de financiën hebben om dit alles op peil te houden.

We hebben we per jaar ongeveer € 1.200,- nodig. Help je mee om de moderne technologie up to date te houden voor Baan Phak Phing?

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Ramen en kozijnen

De multifunctionele ruimte heeft houten ramen en kozijnen. Ze kunnen niet op tegen het hete en vochtige klimaat hier in Thailand. Ze zijn daardoor niet meer in goede staat ondanks regelmatig onderhoud. Sommige ramen willen niet eens meer fatsoenlijk dicht. We willen deze kozijnen en ramen vervangen door onderhoudsvriendelijk materiaal waardoor we er geen omkijken meer naar hebben en ze gewoon open en dicht kunnen. De deuren hebben we al kunnen vervangen, maar nu willen we het graag compleet maken door de vijf kozijnen en ramen ook te vervangen.

Help je mee?
Het kost bij elkaar € 550,-

 

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Baan Phak Phing T-shirts

Sinds een paar jaar is er een samenwerking tussen Baan Phak Phing en HBO Stenden in Leeuwarden. Er bevindt zich ook een zusteropleiding van deze school in Bangkok, Thailand. De studenten leren en doen ook praktijkervaring op. Door Corona is dit helaas alleen nog op afstand gebeurd, maar hopelijk zal dit in de toekomst ook ter plaatse in Thailand kunnen plaatsvinden.

In samenwerking met de studenten is er dit keer een T-shirt project voor Baan Phak Phing opgezet. Er is een ontwerp gemaakt van een T-shirt en het is de bedoeling om zoveel mogelijk T-shirts te verkopen. De opbrengst is voor Stichting Baan Phak Phing.

U kunt een T-shirt bestellen via info@baanphakphing.nl
De T-shirts zijn in wit of zwart in de maten S, M, L, XL verkrijgbaar.

De kosten per T-shirt zijn €15,00. U kunt het bedrag overmaken naar:
Stichting Baan Phak Phing
NL47 ABNA 0514 4992 57
onder vermelding van “T-shirt”.

Alvast hartelijk bedankt namens de studenten van HBO Stenden in Leeuwarden en namens Baan Phak Phing.

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Jezelf verwennen

Wat zou het leuk zijn als elk meisje de kans krijgt om een nieuwe set kleding met schoenen te mogen kopen. De meeste meisjes krijgen hun kleding en schoenen van een oudere/grotere ‘zus’ in het huis of we krijgen tweedehandskleding gedoneerd. Dit is geweldig en de meisjes zijn ook enorm dankbaar hiervoor, maar een keertje echt zelf iets uit mogen kiezen, naar eigen smaak en het dan vervolgens met trots te kunnen dragen, dat vinden we toch allemaal super gaaf?!

Een nieuwe set kleding (rok/broek en blouse/t-shirt of een jurk en een paar schoenen) kost ongeveer 50,- per meisje. Met 30 meisjes is dat een totaal van 30 x € 50,- = € 1.500,-

Help je mee dit mogelijk te maken?

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Nieuwe Bureaus

We hebben een aantal bureaus die nodig aan vervanging toe zijn, want sommigen vallen van ellende bijna uit elkaar. We hebben voor zowel de 3 kantoren van de stafleden als voor de computers van de meisjes waar ze hun huiswerk maken nieuwe bureaus nodig.

We hebben 10 bureaus nodig. Per bureau zijn de kosten gemiddeld  150,- Euro, in totaal hebben we 1.500,- Euro nodig!
Help je mee om nieuwe bureaus aan te schaffen?

Financiën 50%

Sponsor dit project

 

Een nieuwe auto

Baan Phak Phing ligt een stuk buiten de stad en openbaar vervoer is hier niet zo goed als in Nederland. Daarom brengen we elke dag de meisjes naar school met de auto. Elk van de drie gezinshuizen heeft zijn eigen auto, waar 12 à 14 personen in vervoerd kunnen worden. Naast het naar school brengen zijn de auto’s nodig voor boodschappen doen, familiebezoeken (welke vaak in de bergen of ver weg zijn) en om uitstapjes te maken. Kortom de auto’s moeten veilig, sterk en in goede conditie zijn. Eén van de drie auto’s is 18 jaar oud en heeft zijn beste tijd gehad, kan niet meer goed de bergen op en brengt regelmatig een bezoek aan de garage voor reparaties. Daarnaast voldoet deze auto ook niet meer aan de huidige wetgeving. We willen dan ook graag deze oude auto vervangen voor een 15 zitter bus, wat de oplossing is om aan de wetgeving te voldoen.

Een nieuwe bus, voor 16 personen, kost 36.000,- Euro.
Help je mee om de kinderen veilig te vervoeren?

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

 

Een ijsje voor de meisjes

Het kwik loopt hier in Thailand vaak op tot boven de 30 graden en soms zelfs 40 graden Celsius. Iedereen houdt zich dan zo rustig mogelijk, blijft het liefst binnen en drinkt veel water om het vocht op peil te houden en om af te koelen. Maar wat zou het dan heerlijk zijn om zo af en toe een lekker ijsje te kunnen eten. Elke dag komt er een ijscoman met zijn motor met zijspan langs. In die zijspan zitten de ijsjes in een grote vrieskist. Hij heeft een muziekje om te laten weten dat hij eraan komt en de meisjes beginnen dan al te watertanden bij het idee aan een lekker ijsje.  Wie wil er nu niet een lekker verkoelend ijsje als het buiten zo warm is? Ja natuurlijk, ik denk bijna iedereen.

Willen jullie de meisjes trakteren op een ijsje? We kunnen de meisjes al een ijsje geven voor maar 1.10 Euro per stuk. We kunnen in elk van de drie gezinshuizen maximaal 10 meisjes hebben.

 

 

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

 

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Help je mee?

1 klerenkast kost 150 Euro en we hebben 30 klerenkasten nodig, dus een totaal van 4.500,- Euro

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

Televisiemeubels

Elk huis heeft een televisiemeubel in de woonkamer staan. Het vervelende is dat de houten, gefineerde meubels door ouderdom en vooral de weersinvloeden (vocht, hitte en droogte) nu in slechte staat zijn. “Het oog wil ook wat” zeggen we weleens en dat is ook zo. De meubels zijn nu een aanfluiting, niet goed meer schoon te houden en sommige vallen bijna uit elkaar, daarom willen we ze graag vervangen. We hebben in totaal vier nieuwe televisiemeubels nodig, voor de drie gezinshuizen en voor de woonkamer van het zelfstandigwonenhuis.

Een nieuw televisiemeubel kost ongeveer € 175,- x 4 stuks is totaal € 700,-

Financiën 0%

Sponsor dit project