Voltooide Projecten

Ventilatoren

Al meerdere malen zijn de plafond -en muur ventilatoren van de huizen gerepareerd, maar het houd een keer op. Ze waren echt aan het eind van hun latijn en toe aan vervanging. Door de warmte in Thailand kunnen de meisjes niet zonder een ventilator slapen of huiswerk maken, ze hebben de wind echt nodig om enige verkoeling te krijgen. We zijn heel blij dat we een donatie hebben gekregen om nieuwe ventilatoren te kopen. Wat is het fijn om de meisjes een goede nachtrust te kunnen geven en ze op deze manier te helpen met hun schoolwerk.

Namens alle meisjes hartelijk bedankt.

 

 

Nieuwe koelkasten

Ja u leest het goed, het is meervoud, we hebben in totaal 3 nieuwe koelkasten nodig, voor ieder gezin één. Bij één van de gezinnen sluit de koelkastdeur niet meer goed, waardoor de warmte de kans krijgt om naar binnen te komen en de kou niet binnen blijft. De andere koelkasten zijn zo oud dat zij meer stroom kosten dan nodig is.
De vraag van de ‘moeders’ is dan ook: “Hoe houd ik de boodschappen goed in dit hete klimaat?”

Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen door een donatie te doen voor de nieuwe koelkasten, zodat we de meisjes vers eten kunnen blijven geven.

Inmiddels hebben we over een aantal maanden tijd drie nieuwe koelkasten kunnen aanschaffen. En als we heel eerlijk zijn hebben we zelfs een vierde koelkast kunnen kopen voor de jongen vrouwen die zelfstandig wonen. We zijn ontzettend dankbaar voor de verschillende sponsoren die dit project gesponsord hebben, waardoor nu alle hele oude koelkasten vervangen zijn door goede nieuwe koelkasten. Dank jullie wel.

 

Van en naar school

Met het ouder worden van de meisjes komen er steeds meer meisjes die motor mogen rijden. Het is weliswaar een kleine motor, iets groter dan een brommer in Nederland, maar het geeft de oudere meisjes een stuk zelfstandigheid die ze nodig hebben. Er zijn een aantal meisjes die op de MBO en de HBO studeren welke niet altijd dezelfde tijden volgen als de lagere en middelbare scholen. Hierdoor is het lastig om de meisjes steeds te moeten ophalen en wegbrengen.
Er zijn ook meisjes die na schooltijd aan sport doen, waardoor ze een motor nodig hebben om zichzelf te verplaatsen, want vanaf het meisjeshuis is er geen goed geregeld openbaar vervoer.

Drie van de zes motoren die we hebben zijn al heel oud en niet meer betrouwbaar. We willen niet dat een meisje ergens halverwege de route stil komt te staan, terwijl ze helemaal alleen is.
We hebben nu meer meisjes die een motor nodig hebben, dan dat we motoren hebben, daarom willen we graag 2 nieuwe motoren kopen, zodat dit probleem opgelost kan worden.

UPDATE: We hebben donaties voor twee motoren binnengekregen, fantastisch. We hebben meteen actie ondernomen om de motoren aan te schaffen, dit is inmiddels gelukt. Het is echt een pak van ons hart dat we de meisjes nu op pad kunnen laten gaan met betrouwbare motoren. We zijn ontzettend dankbaar.

 

Televisies

Afgelopen april/mei schreven wij het volgende stukje:
“De meisjes en de staf zaten heerlijk tv te kijken toen ze ineens een knal hoorden en de tv meteen uitging. Iedereen was enorm geschrokken. De staf ging kijken wat er aan de hand was en het bleek dat de tv ontploft was. Het was al een oude televisie, nog met zo’n dikke achterkant. Doordat het nu zomervakantie is en de meisjes thuis zitten doordat Corona hier ook weer de ronde doet, kijken ze wat vaker televisie. Toen de tv stuk ging baalden ze dan ook flink, want nu kijken ze filmpjes via de laptop van één van de moeders en dat is een heel klein en onduidelijk scherm.
We willen heel graag een nieuwe televisie kopen, want zo´n ontploffing willen we niet nog een keer meemaken. Eén van de andere huizen heeft ook nog zo´n oude televisie, dus die willen we ook graag vervangen. Twee nieuwe televisies kosten bij elkaar 230,- Euro. Helpt u mee?”
In augustus kregen we het geweldige bericht dat er een donatie binnen was gekomen voor de televisies. Jullie kunnen je misschien wel voorstellen hoe dankbaar de meisjes waren. Het is een genot om te zien dat ze nu een mooi formaat televisie hebben met een heel mooi helder scherm. Wij willen bij deze nogmaals onze dank uitspreken naar de sponsor.

 

Krukken

In april jongstleden plaatsten wij het stukje “Zittend of staand eten?”. Hierin vertelden wij dat we in de keukens van de drie gezinshuizen plastic krukken gebruiken om op te zitten terwijl er gegeten wordt. De plastic krukken hebben een kort leven in het warme klimaat in Thailand, soms barsten ze op de zitting en dan krijg je je velletje ertussen wat niet echt lekker aanvoelt. Daarnaast zijn ze niet geschikt voor zwaardere mensen.  Roestvrijstalen krukken daarentegen gaan lang mee, kunnen niet barsten, houden ze zowel lichte als zwaardere mensen en bovendien zitten ze ook nog lekker. Al heel snel kregen we bericht dat er een donatie speciaal voor de krukken was binnengekomen. De krukken zijn aangeschaft en worden met grote dankbaarheid gebruikt. Super bedankt!

 

Trampolines

Nog sneller dan het geluid was de voorziening voor twee nieuwe trampolines!
We waren volop aan het voorbereiden voor een vierdaagse vakantie met de meisjes in een naastgelegen provincie toen de regering de maatregelen nam vanwege toenemende Corona gevallen in het land. We mochten niet met de meisjes op vakantie en we mochten ook niet met de grote groep thuis activiteiten doen. Maar wat dan? De meisjes hebben zomervakantie en mogen de deur niet uit, omdat de kans op besmetting groot is. Je gaat ineens heel anders denken en beseft dat je de meisjes nu iets moet geven om een leuke tijd te kunnen hebben thuis op eigen terrein. We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat we een donatie hebben gekregen waarmee we de trampolines mochten aanschaffen in plaats van met de meisjes op vakantie te gaan. Dank u wel namens alle meisjes. Wat had het gaaf geweest als u de gezichten van de meisjes had kunnen zien toen de trampolines opgezet werden, super gaaf.

 

Wasmachine

Yes, we hebben een donatie gekregen voor een nieuwe wasmachine, wat zijn we dankbaar. In 2019 schreven we dat de wasmachine van één van de drie gezinshuizen nodig toe was aan vervanging, omdat deze niet meer te repareren was en heel oud was. De meisjes wassen hun eigen kleding met de hand, maar mogen wel de centrifuge gebruiken, zodat de was sneller droogt. Verder worden de lakens en handdoeken van het hele gezin wel met de machine gewassen. Het oude wrak is vervangen voor een goede nieuwe wasmachine waar iedereen ontzettend blij mee is. Alle dank aan de sponsor die dit bekostigd heeft.

 

Computeronderhoud

Door de tijd heen worden computers trager en hebben dan een upgrade nodig. Door een simpele upgrade kan een computer al een stuk sneller worden en beter functioneren en weer een paar jaar langer meegaan. Maar een computer heeft geen lang leven en moet op den duur ook vervangen worden. Naast dit alles willen we ook gebruik maken van legale programma’s op de computers. Ook zijn er printers nodig om het huiswerk van de meisjes te kunnen printen en om het kantoorwerk goed te laten functioneren. Kortom, het is van groot belang dat wij de financiën hebben om dit alles op peil te houden en hebben we per jaar ongeveer 1.100,- Euro nodig.

Afgelopen oktober ontvingen wij 1.000,- Euro van een stichting in Nederland. We hebben daar twee nieuwe computers van kunnen kopen en andere computers kunnen upgraden zodat hun leven verlengd werd. Dit geld kwam echt precies op tijd binnen, want de problemen die er met de computers waren konden niet meer gefikst worden zonder dat er geld aan te pas moest komen om upgrades te kopen of om de computers te vervangen. We zijn ontzettend dankbaar, want de meisjes en staf kunnen voorlopig weer verder met hun studie en werkzaamheden.

 

Nieuwe Laptops

Deze maand gaan twee jong volwassen vrouwen studeren aan de universiteit. De een gaat logistiek studeren en de ander voor verpleegkundige. Beiden wisten ze niet hoe ze dit moesten gaan doen zonder eigen laptop, ze hebben zich hier best druk om gemaakt. Wat was het geweldig toen we, inmiddels al een poosje geleden, hoorden dat we een donatie kregen om voor beiden een laptop te kunnen aanschaffen. Ik had graag gewild dat jullie de blijdschap op hun gezichten hadden kunnen zien. De laptops zijn helemaal klaargemaakt voor gebruik met de benodigde programma’s erop.

Namens de twee jongedames willen wij de sponsor van harte bedanken voor deze geweldige donatie.

 

Nieuwe matrassen

Om lekker te kunnen slapen heb je een matras nodig en het liefst een goede. Als de matrassen al heel oud en versleten zijn dan is ook het slaapcomfort ver te zoeken. Voor alle bedden, 38 in totaal, in Baan Phak Phing hadden we nieuwe matrassen nodig, zodat iedereen weer goede nachten zou kunnen maken en fris en fruitig zou kunnen opstaan.

Het begon halverwege 2019 met een eerste donatie van een kerk uit Nieuw Zeeland, we konden toen de eerste 9 matrassen kopen. Door middel van lootjes trekken bepaalden we welke meisjes als eerste een nieuw matras zou krijgen. Begin 2020 kwamen er vier vrijwilligers helpen met een bouw -en schilderproject waar zijzelf sponsors voor hadden gevonden. Zij brachten meer geld mee dan nodig was voor dit project en besloten dat de rest van het geld aan nieuwe matrassen besteed mocht worden. Weer konden we er 9 kopen en werden deze door loting verdeeld. Bij het uitdelen van de matrassen was duidelijk de teleurstelling op de gezichten te zien van de meisjes die geen matras kregen. Dit maakte zoveel los bij dit team dat ze, eenmaal weer thuis, meteen begonnen met het restant bedrag bij elkaar te halen door sponsors te zoeken. Veel van hun vrienden en kennissen wilden meteen helpen, maar ook hun kerk wilde graag zorgen dat dit project helemaal rond zou komen. En het is gelukt, we hebben half april alle matrassen voor zowel de meisjes als de staf als de ziekenkamers kunnen aanschaffen. Toen er nog wat geld over was hebben we ook voor iedereen een nieuw lakenset en een nieuw kussen kunnen aanschaffen. Wat een genot om iedereen zo blij te zien en te weten dat ze allemaal op een goed matras en kussen kunnen slapen. Dank aan alle sponsors zowel in Nederland als in Nieuw Zeeland.

 

Nieuwe Auto

In september 2018 hadden we genoeg geld bij elkaar om een nieuwe auto aan te schaffen. We hebben wederom een truck gekocht en hebben een huif op de achterbak laten zetten met banken erin, zodat we veel kinderen kunnen vervoeren. We zijn ontzettend dankbaar dat we dit hebben kunnen doen, dat de oude auto nu weg is en er een nieuwe, veilige auto voor in de plaats is gekomen. Wij danken alle sponsors die speciaal voor de auto een donatie hebben gedaan.

 

Nieuwe Keukens

Het keukenproject is een nog lopend project. In twee keukens is er al het een en ander veranderd en we willen jullie dat niet onthouden. Van één keuken waren de houten kastdeuren verrot waardoor het er erg armoedig uitzag en het onhygiënisch was. Nu zitten er mooie nieuwe aluminium deuren in, het ziet er weer netjes uit en is goed schoon te houden.
Een andere keuken moest nieuwe aanrechtbladen hebben. De oude had gebroken tegels wat scherp was en dus gevaarlijk, en ook onhygiënisch want de etensresten bleven in de scheuren zitten.
Bij de derde keuken is onlangs het asbest dak vervangen en het hele afvoersysteem wordt vervangen. Als dat klaar is kan er eindelijk begonnen worden met het keukenblok en de vloer. Stap voor stap komen we er wel.
Al met al is er veel verbeterd en we kunnen verder, omdat we al genoeg financiën binnen hebben!
Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit project.

Voor

Na

 

Laptops

Voor school heb je tegenwoordig altijd een computer nodig en al helemaal als je een hbo-opleiding doet. Het makkelijkste is een laptop: die kun je altijd meenemen naar de klas om notities te maken en naar huis om je huiswerk te maken. Vaak moeten er projecten gemaakt worden met video’s en informatie. Kortgeleden kregen we een bedrag voor 2 laptops binnen en hebben we de laptops met de juiste programma’s klaargemaakt en overhandigd. Als u eens had kunnen zien hoe blij er gereageerd werd!!! Het is echt een grote zegen, dank jullie wel voor de geweldige hulp voor de meisjes in Baan Phak Phing.

 

Nieuw laagje verf

Dit is een hele grote klus die niet 1, 2, 3 klaar is, maar het afgelopen jaar is er toch heel veel gebeurd, waardoor we nu halverwege zijn. Doordat het hard nodig is zie je het wel goed opknappen zowel in huis als buitenshuis. Sinds kort hebben we genoeg donaties binnengekregen om de hele verfklus af te maken, dat is geweldig. We zijn dankbaar voor de donaties, hierdoor kunnen we verder met deze grote klus. We zijn blij dat we de huizen voor de meisjes goed kunnen onderhouden en mooi kunnen maken, zodat het echt als een thuis mag voelen voor hen.

 

Waterfilters

We zijn enorm dankbaar dat we de oude waterfilters hebben kunnen vervangen. We maakten ons erg zorgen over het water voor de huizen, want de oude waterfilters stonden letterlijk op springen. De oude filters waren flink aan het doorroesten, waardoor er steeds meer en grotere gaatjes ontstonden in de filters. De kleintjes konden nog wel dichtgelast worden, maar de steeds groter wordende bijna niet meer. Het was een kwestie van tijd hoe lang we ze nog konden blijven gebruiken. Het waterbedrijf had al gewaarschuwd dat we ze moesten vervangen, maar dan moet je daar wel de financiën voor hebben. In het afgelopen half jaar mochten we het totaal benodigde bedrag ontvangen van verschillende sponsors. Daardoor hebben we nu de oude filters kunnen vervangen voor de nieuwe met eronder een nieuwe betonvloer als fundering en erboven een dak voor een lang behoud van de filters en de pompen.
Hartelijk bedankt aan allen die dit project gesponsord hebben.

 

Nieuwe Brommers

Sinds november 2017 hebben wij 3 nieuwe brommers aan kunnen schaffen nadat we een enorme gift hiervoor hadden ontvangen. Wat zijn de meisjes blij dat ze zelfstandig naar school kunnen gaan met goede motoren. We hadden maar twee motoren, die ook nog eens oud waren. Het kwam regelmatig voor dat de meisjes met panne stonden. Als je in het donker naar huis moet als jonge vrouw alleen en de brommer begeeft het, dan ben je niet blij! Ook waren er inmiddels meer meisjes die hun rijbewijs hadden gehaald en onregelmatige schooltijden hebben. Zij kunnen dus het beste met de motor naar school. We zijn echt enorm dankbaar voor de financiën voor de 3 nieuwe motoren.