Projecten

Studeren

“Ik wist al op jonge leeftijd dat ik een verpleegkundige wil worden en die wens is alleen nog maar sterker geworden. Ik heb nu mijn HAVO diploma en heb in de afgelopen maanden naar een opleiding gezocht. Het viel me zwaar, omdat er veel meer studenten zijn dan dat ze plaatsen hebben. In onze woonplaats bieden ze de verpleegkunde opleiding niet, maar zo’n 1 ½ uur bij ons vandaan wel, maar deze opleiding zat al snel vol, waardoor ik werd afgewezen. Ik gaf het niet op, want ik wil dit echt heel graag. Uiteindelijk heb ik een opleiding vlakbij Bangkok gevonden en daar ben ik door de voorselectie heen gekomen en dus aangenomen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik wel een gat in de lucht kan springen, maar tegelijkertijd besef ik dat dit een hele grote stap zal zijn voor mij. Ik ga ruim 800 km van huis wonen en kan dus niet meer even naar huis als ik dat zou willen. Gelukkig woont er een bekende niet ver daarvandaan waar ik altijd bij terecht kan. Mijn vraag aan jullie is of jullie mij willen helpen in mijn studiekosten, want deze opleiding is heel duur. Het kost per jaar 5,750 Euro dit is inclusief de huurkosten van de studentenkamer en eten. Helpt u mij om mijn droom te verwezenlijken?”

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

Nieuwe Wasmachine

Alhoewel alle meisjes leren om hun was met de hand te doen, is er toch een wasmachine nodig voor de grotere was, zoals handdoeken en beddengoed. Daarnaast gebruiken ze altijd de centrifuge om hun handgewassen kleding sneller te laten drogen. Op dit moment is de wasmachine een echt oud wrak en nodig toe aan vervanging. Helpt u mee een nieuwe wasmachine aan te schaffen voor de meisjes?

Kosten voor een nieuwe wasmachine zijn zo’n 340,- Euro

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

Nieuwe Ventilatoren

Al meerdere malen zijn de plafond ventilatoren van één van de huizen gerepareerd, maar het houdt een keer op. Ze zijn nu echt aan het eind van hun latijn en toe aan vervanging. Door de warmte in Thailand kunnen de meisjes niet zonder een ventilator slapen, dus we zouden het heel fijn vinden om ze een goede nachtrust te geven door nieuwe ventilatoren op te kunnen hangen voor hen. Helpt u mee?

We hebben 10 ventilatoren nodig die ongeveer 60 Euro per stuk zijn, dus een totaal van 10 x 60 Euro = 600 Euro

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

Nieuwe Klerenkasten

Alle meisjes hebben hun eigen klerenkast, waarin ze hun eigen kleding en persoonlijke spullen in op kunnen bergen. Op dit moment zijn er veel klerenkasten die al heel oud zijn en bijna uit elkaar vallen. Repareren of opknappen lukt niet meer, want dat is al te vaak gedaan. Daarom zouden wij graag nieuwe klerenkasten voor de meisjes willen aanschaffen. Helpt u mee?

1 klerenkast kost 110 Euro en we hebben 12 klerenkasten nodig, dus een totaal van 1.320,- Euro

Financiën 0%

Sponsor dit project

 

 

Computer Onderhoud

Door de tijd heen worden computers trager en hebben dan een upgrade nodig. Door een simpele upgrade kan een computer al een stuk sneller worden en beter functioneren en weer een paar jaar langer meegaan. Maar een computer heeft geen lang leven zoals wij mensen en moet dus op den duur ook vervangen worden. Naast dit alles willen we ook gebruik maken van legale programma’s op de computers waar je dan dus ook netjes voor moet betalen. Naast de computers zijn er ook printers nodig om het huiswerk van de meisjes te kunnen printen en om het kantoorwerk goed te laten functioneren. Kortom, het is van groot belang dat wij de financiën hebben om dit alles op peil te houden en hebben we per jaar ongeveer 1.100,- Euro nodig.

Helpt u mee om de computers up to date te houden voor Baan Phak Phing?

Financiën 100%

Sponsor dit project

 

 

Nieuwe Bureaus

We hebben een aantal bureau’s die nodig aan vervanging toe zijn, want sommigen vallen van ellende bijna uit elkaar. We hebben voor zowel de 3 kantoren van de stafleden als voor de computers van de meisjes waar ze hun huiswerk maken nieuwe bureau’s nodig. We hebben 10 bureau’s nodig. Per bureau zijn de kosten gemiddeld  150,- Euro, in totaal hebben we 1.500,- Euro nodig!

Helpt u mee om nieuwe bureau’s aan te schaffen?

Financiën 50%

Sponsor dit project

 

 

Brandveiligheid

Om te voldoen aan de wettelijke eisen voor brandveiligheid hebben wij een aantal aanpassingen moeten maken. Er is een bedrijf geweest die advies heeft uitgebracht en meteen ook een brandveiligheidstraining heeft gegeven. We hebben brandblussers, rookmelders en een brandladder geïnstalleerd. Bij elkaar heeft deze actie 700,- Euro gekost.

Financiën 0%

Sponsor dit project